Duurzaamheidsdoelstellingen

1.  Plastic:

  • Wij streven ernaar het gebruik van plastic in onze consumentenproducten te verminderen tot 100% Single-Use Plastic-free . Om dit te bereiken maken we o.a. gebruik van biologisch afbreekbaar non-woven dat bestaat uit natuurlijke vezels. We ontwikkelen ook producten die een 100% recyclebaar verpakkingsfolie (monolaminaat) hebben. De volgende stap zal zijn dat deze verpakkingen post-consument reclycled content bevatten. Een continu proces waar we samen met onze leveranciers en klanten aan werken.

2. Afval:

  • De afvalstroom binnen onze productie is al aanzienlijk verminderd. Ten opzichte van voorgaande jaren is de afvalstroom al ruim 10% minder. De doelstelling is om dit afvalpercentage te blijven verminderen. Ook kijken we of we onze non-wovens kunnen hergebruiken en het overig afval voor andere doeleinden kunnen inzetten.

3.  CO2 uitstoot:

  • Wij verminderen onze  CO2-voetafdruk zo veel mogelijk. Zo hebben we in al onze gebouwen LED-verlichting geïnstalleerd. We gaan een warm-koud pompsysteem installeren om het energieverbruik te verminderen. Onze stoomketel wordt vervangen door een energiezuiniger exemplaar. Daarnaast hebben we op dit moment twee nieuwe productielijnen geïnstalleerd die minder energie verbruiken dan de oudere. Verder gaan we procesenergie hergebruiken door het installeren van compressoren en zijn de meeste van onze leaseauto’s elektrisch.