Duurzaamheid

Duurzame, plasticvrije producten

Wij streven ernaar het gebruik van plastic in onze consumentenproducten te verminderen tot 100% Single-Use Plastic-free. Om dit te bereiken maken we o.a. gebruik van biologisch afbreekbaar non-woven dat bestaat uit natuurlijke vezels. We ontwikkelen ook producten die een 100% recyclebaar verpakkingsfolie (monolaminaat) hebben. De volgende stap zal zijn dat deze verpakkingen post-consument reclycled content bevatten. Een continu proces waar we samen met onze leveranciers en klanten aan werken. Codi Group werkt tijdens het productieproces met diverse interne programma’s die de impact op het milieu minimaliseren en onze CO2-voetafdruk zo veel mogelijk te verkleinen. Wij gaan zuinig met grondstoffen om. Zowel in gebruik als afvalverwerking.

Onze olifant

“Er staat een olifant in de kamer”, maar niemand heeft het erover… volgens een Engels gezegde. Bij ons staat de olifant voor duurzaamheid. En bij Codi hebben wij het hier wel over! Wij nemen onze verantwoordelijkheid! Wij zijn bewust bezig met duurzaam ondernemen. Duurzaamheid ligt het hart van alles wat we doen. Dit zie je terug bij onze mensen en onze producten. Alle innovaties die we doen zijn gefocust op duurzaamheid. Dit doen wij in samenwerking met onze klanten en leveranciers.

Bewustwording

Bewustwording werkt ook door binnen onze organisatie. Zo is ons bedrijfsrestaurant verbouwd met gebruik van duurzame materialen. Oude machineonderdelen zijn hergebruikt en er is led verlichting geplaatst. Een mooie eyecatcher is het kunstwerk gemaakt van (afval)folie van onze verpakkingen. Met jawel, onze olifant!

plant groet uit verpakking