Samenstelling

Waar bestaat een pakje uit?

Een pakje met vochtige doekjes bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Doekjes (non-woven)
  • Folie (de verpakking)
  • Label of klepje
  • De vloeistof waarmee de doekjes zijn geïmpregneerd

 

Voor al deze onderdelen heeft Codi diverse (duurzame) mogelijkheden. Onze specialisten geven u graag advies wat voor u de beste keuze is.

Non-woven (doekje)

De doekjes zijn gemaakt van non-woven (vliesstof). Non-woven wordt direct gemaakt van vezels, zonder dat er eerst garen van wordt gemaakt. De doekjes in een pakje kunnen wij in diverse afmetingen en diktes verwerken. Wij hebben keuze uit diverse soorten (duurzame) non-wovens. Bijvoorbeeld 100% Viscose, volledig plasticvrij. Wij kunnen zelfs wipes produceren die recycled papier bevatten.

Folie (verpakking)

Folies zijn er in diverse (duurzame) opties, zoals monolaminaat. Monolaminaat bestaat uit één laag en is recycle-klaar. Ook is monolaminaat dunner en bevat dus minder plastic. Er zijn ook verpakkingen die biogebaseerd zijn. Wij informeren u graag over de diverse duurzame mogelijkheden.

Vloeistof of emulsie

De vloeistof of de emulsie waarmee de doekjes worden geïmpregneerd, bepalen grotendeels de toepassing van de wipe. In ons eigen laboratorium ontwikkelen wij vloeistoffen. Een vloeistof kan bijvoorbeeld 99% uit water bestaan. Of een emulsie bevatten om make-up te verwijderen. Wij hebben een ruime keuze in natuurlijke vloeistoffen die natuurlijke ingrediënten bevatten.

Label of klepje

Om een pakje te openen, kunt u kiezen voor een label of een klepje. Er zijn verschillende (duurzame) mogelijkheden. Bijvoorbeeld een semi-rigid label. Dit is een label wat zeer goed hersluitbaar is. Of een klepje dat gemaakt is van gerecycled materiaal.

Vouwwijze

Op wat voor manier de doekjes zijn gevouwen, hangt af van de toepassing. Een cross-fold is compact en er komt één doekje per keer uit het pakje. Dit wordt vaak toegepast bij facial wipes. Bij vochtig toiletpapier of babydoekjes heb je vaak meerdere doekjes per keer nodig. De interfold zorgt ervoor dat gelijk een volgend doekje uit de verpakking komt. Handig en hygiënisch!